Genesis Property: Aproape trei sferturi dintre angajaţii din România lucrează în prezent de la birou cel puţin 3 zile pe săptămână

Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activităţii companiilor şi luarea unor măsuri de siguranţă în spaţiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puţin parţială, a multor angajaţi din sectorul public şi privat în toată ţara. Aproape trei sferturi, mai exact 72,2%, dintre angajaţii din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puţin 3 zile pe săptămână, deşi efectele pandemiei sunt acum mai ample faţă de anul trecut, potrivit unui sondaj iniţiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajaţi din toată ţara, în perioada septembrie-octombrie.

Totodată, jumătate dintre angajaţi atrag atenţia că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, şi de măsuri suplimentare de igienizare şi distanţare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.