Ce strategie nouă adoptă împotriva COVID-19 ţara denumită „laboratorul” mondial în lupta împotriva virusului încă de la începutul pandemiei

Noua strategie a Israelului împotriva COVID: a patra doză de vaccin pentru cei peste 18 ani şi eliminarea certificatului verde.

Israelul a fost „laboratorul” mondial în lupta împotriva virusului încă de la începutul pandemiei, precum şi principala sursă de date ştiinţifice privind vaccinarea şi a anticipat adesea strategiile globale împotriva SARS-CoV-2. Acum, Ministerul israelian al Sănătăţii vizează o a patra doză pentru persoanele de peste 18 ani, pentru a elimina restricţiile anti-COVID, scrie La Stampa.

„Varianta Omicron necesită un nou mod de gândire şi abordare, deoarece se întrevede o tendinţă globală de infectare în masă. Vreau să fiu optimist şi să folosesc cuvintele experţilor noştri care cred că infecţia, în mare parte fără simptome grave, este începutul sfârşitului epidemiei”, a declarat Dror Eydar, ambasadorul Israelului în Italia, la postul de radio New Sound Level fm90.

„Pot să vă încurajez spunându-vă că în Israel, în ciuda infecţiilor în masă, astăzi părinţii şi elevii nu mai suferă din cauza restricţiilor stricte, de fapt se ia în considerare posibilitatea de a elimina certificatul verde, iar astăzi echipa care gestionează pandemia recomandă să se permită o a patra doză de vaccin împotriva COVID pentru cei care au împlinit 18 ani, cu condiţia să fi trecut 5 luni de la data vindecării sau de la a treia vaccinare”, declară acesta.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro