Misterul City Insurance. Nici ASF, nici UNSAR, nici BAAR, nici UNSICAR nu ştiu câţi din cei 500.000 de asiguraţi ai City Insurance nu şi-au reînnnoit poliţa

După şase zile de la încetarea efectivă a celor aproape 500.000 de poliţe RCA emise de City Insurance, nici Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), nici Uniunea Na­ţio­nală a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare (UNSAR), nici Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi nici Uniunea Naţională a Societăţilor de Inter­mediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) nu ştiu exact câţi din cei 500.000 de asiguraţi ai City Insurance şi-au reînnoit poliţa RCA şi câţi au rămas neasiguraţi. Întrebaţi de ZF privind situaţia reînnoirilor celor aproape 500.000 de po­liţe RCA ale City Insurance, reprezentanţii UNSAR au spus „că nu pot colecta astfel de date de la membri“. BAAR a transmis că mo­mentan este prea devreme pentru a avea asemenea date, iar un prim raport privind această situaţie l-ar putea oferi „către finalul săptămânii viitoare“, adică după aproape trei săptămâni de la încetarea valabilităţii poliţelor City Insurance. UNSICAR, asociaţia brokerilor, susţine că nu deţine astfel de informaţii din motive concurenţiale, dar menţionează că marea majoritate a poliţelor au fost reînnoite.

ASF nu a răspuns până la închiderea ediţiei.

În cazul şoferilor care au rămas neasiguraţi după data de 11 mai 2022, pe lângă amenda cuprinsă între 1.000 lei şi 2.000 lei pe care o pot primi pentru că nu şi-au reînnoit poliţa RCA, dacă apare un accident BAAR are obligaţia de a interveni în sensul de a recupera valoarea despăgubirii de la persoana vinovată neasigurată.