RIP Peter Imre, fost colaborator de prestigiu al Ziarului Financiar, cu rubrica ”La masă cu Peter Imre”, în suplimentul de lifestyle După Afaceri

RIP Peter Imre, fost colaborator de prestigiu al Ziarului Financiar, cu rubrica ”La masă cu Peter Imre” în suplimentul de lifestyle După Afaceri

Ziarul Financiar deplânge dispariţia luI Peter Imre, un personaj de top al lumii corporate în ultimii 20 de ani. Un tip exuberant, cu păreri destul de dure, dar de puţine ori greşite cu privire la ceea ce vedea în jur, a lansat în România Cronica de Restaurant, scrisă cu nerv şi personalitate. El a semnat ani de zile, în fiecare săptămână, poveşti despre restaurante, lume şi viaţă, scrise şi puse în pagină de fosta noastră colegă Raluca Badea, atunci editor al După Afaceri, acum la Forbes România. 

El a făcut cronica a zeci de restaurante din Bucureşti, ”fără frică, fără favoruri”, cum sună motto-ul celui mai prestigios cotidian de business din lume, Financial Times.   

Permanent jovial, chiar dacă de multe ori cu ghimpi, Peter Imre a luat-o cu mult înaintea Concurenţei când punea problema de ce nu găseşte şi Pepsi şi Coca Cola în acelaşi restaurant, anomalie din sistemul HoReCa nerezolvată nici până astăzi. Asta probabil pentru că îi plăcea mai mult şampania -:). 

Peter Imre a fost din 1998 până în 2009 directorul Corporate Phillips Morris România şi Bulgaria. În 2010 era numit director general la Adevărul Holding. Cunoscutul om de afaceri era căsătorit cu Marina, fiica fostului ministru de externe Teodor Meleşcanu, din 2006. 

Dumnezeu să-l odihnească!