Business MAGAZIN. Cel mai mare fond de investiţii din lume iese la cumpărături: BlackRock, cu mii de miliarde de dolari pe mână, se uită după investiţii în Arabia Saudită

Ce mai poţi face cu timpul tău după ce ai reuşit să construieşti deja cel mai mare fond de investiţii din întreaga lume?

Larry Fink, CEO-ul gigantului BlackRock, pare că a găsit răspunsul, după ce recent a pornit în căutarea unor active de miliarde de dolari în Arabia Saudită.

Avionul său Gulfstream aterizează în regiune de mai multe ori pe an, unde Fink negociază cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei, scrie Bloomberg.

Între timp, BlackRock şi-a sporit discret prezenţa în ţară: A fost primul mare manager global de active care a deschis un birou în Riad, cel mai mare oraş al Arabiei Saudite, iar compania are acum aproximativ 20 de angajaţi acolo. Ca urmare a eforturilor lui Fink, directorul general al gigantului petrolier de stat Saudi Aramco, Amin Hassan Ali Nasser, s-a alăturat anul trecut consiliului de administraţie al BlackRock.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels