Cade din nou ghilotina concedierilor la UBS: Banca elveţiană plănuieşte o nouă rundă de disponibilizări în cadrul integrării Credit Suisse, care ar putea să afecteze peste 100 de angajaţi

UBS Group plănuieşte o nouă rundă de reduceri de personal după preluarea Credit Suisse, care ar urma să afecteze peste o sută de posturi în cadrul băncii globale de investiţii a grupului, scrie Reuters.

Disponibilizările sunt programate să aibă loc în următoarele săptămâni, potrivit raportului, în cadrul căruia este menţionat faptul că reducerile de personal vor viza în principal unităţile de gestionare a averilor.

Potrivit Reuters, UBS a refuzat să comenteze raportul în cauză.

Preluarea de către UBS a Credit Suisse, cea mai mare fuziune bancară de la criza financiară globală din 2008, a fost aranjată în grabă de autorităţile elveţiene în martie 2023 pentru a evita prăbuşirea Credit Suisse.

După preluarea de anul trecut, UBS a demarat un plan de reducere a costurilor de peste 10 miliarde de dolari, care a dus la o reducere de peste 3.000 de locuri de muncă în Elveţia. Mai târziu în cursul anului, banca a redus, de asemenea, personalul unităţii de cercetare a titlurilor de credit din cadrul Credit Suisse, cu aproximativ 70% din personalul care operează în Hong Kong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels